Tervetuloa

Ajankohtaista

Henkilökohtaiset Suomen mestaruudet kamppailtiin 5.5.2018 Töölön kisahallissa. Helsingin Chicaran loistavasti järjestetyissä kilpailuissa oli menoa ja tunnelmaa sekä tietenkin menestystä. Frida Laxen -57kg kamppaili upeasti pronssia kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Emilia Kanervan -63kg ja Alexandra Bartonin -70kg ottelut jatkuivat aina loppuotteluun, päätyen molemmilla vuoden 2017 mestaruuksien uusimiseen. Jaana Kettusen tuoma senioriteetti antoi nuoremmille Kirjulaisille hyvää esimerkkiä taistelutahdosta kahden ottelun verran. Jaanalle jäi reppuun hyvää kokemusta arvokilpailuista. Vili Vehmaksen tie jatkui alkusarjan voiton ja yhden tappion kautta keräilyeriin. Valitettavasti vastustajan ippon päätti Vilin matkan kohti pronssiottelua. Juuri ja juuri veteraani-ikään päässeelle Mika Salmiselle annettiin kaksi mahdollisuutta päästä mitalikantaan kiinni, mutta Salminen tajusi tämän vasta kotimatkallaan.
Keravalla kisattiin lauantaina peräti kahden kisan voimin. KIRJU:sta paikalle pääsi neljä kisaajaa.
KIRJU:n upeat tyttäret ja Joona saivat ansaitsemansa huomion 28.3.2018 Kirkkonummen kunnantalolla. Kunta palkitsi vuoden 2017 menestyneitä urheilijoita stipendeillä. Vuoden tyttöurheilija Frida Laxen, vuoden naisurheilija Emilia Kanerva ja edelliset sekä Aleksandra Barton vuoden joukkue. Joukkueeseen kuului myös savon kaunistus Emmi Rossi Kuopion judoseurasta. Näiden lisäksi Joona Kaukonen huomioitiin sovelletun judon MM1 ja SM3 mitaleista stipendillä.
Neljä KIRJU:laista otteli lauantaina Hontai shiaissa Vantaalla. Erityisen hienoa oli veteraanijudokamme Tomi Vehmaan ja Jaana Kettusen paluu kilpatatameille. Ja tietysti Ronja Kettusen hienot otteet ja ensimmäinen otteluvoitto.
Emilia Kanerva voitti hopeaa U21 Eurooppa Cupissa Portugalin Coimbrassa. Loppuotteluun Emilia raivasi tiensä kolmella ipponilla. Loppuottelu Hollannin Kyra Reymermania oli paperilla aivan voitettavissa, mutta alkuminuutilla Emilia puolusti omasta yrityksestä alkanutta mattotilannetta huonosti ja jäi pakettiin. ”Tänään oli rutiinisuoritus, ei paras päivä mutta hopealle se riitti kuitenkin. Finaalin aivopieru harmittaa eniten. Hopea on sinänsä ok, mutta kun se finaali tuli hävittyä tällä tavalla, niin harmittaahan se”, totesi Emilia, joka puolisen vuotta keskittyy vielä nuorten sarjoihin ja aloittaa alkusyksystä toden teolla karsimisen Tokion olympialaisiin.
Orimattilassa lauantaina otelluissa Baltic Sea Open - kisoissa KIRJU:n kamppailijoista mitaleille selviytyivät sarjan U18 -57 kg voittanut Frida Laxén ja pronssia U21- 60 kg taistellut Juuso Hannula.
Vili Vehmas ja Frida Laxén olivat sunnuntaina Fuengirolassa, ei rantalomailemassa, vaan kadettien (U18) Eurooppa Cupin osakilpailussa. Vili voitti ensimmäisessä ottelussaan Espanjan Verbo Zamervalin bravuurillaan tomoe nagella joka jatkui pitävällä sidonnalla. Toisessa ottelussa Ruotsin Söderbergiä vastaan Vili hallitsi ottelua, mutta pieneen virheeseen kaatui lopulta Vilperin matsi. Ruotsalainen ei voittanut seuraavaa otteluaanja samalla Vilinkin tie tyssäsi. Frida hävisi ainokaisen ottelunsa Espanjan Araiz Sancholle, mutta ottelun kulusta ei ole kantautunut Kirkkonummelle astimtietoja.
Kirjun joukkue joutui jättämään leikin kesken nuorten sekajoukkueena käydyissä joukkue SM-kisoissa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui vielä Keravan Bodonos uusintaottelulla jonka Frida Laxén hoiti kotiin. Toisessa ottelussa Tikkurilaa vastaan todettiin ensin, että Fridalla on kuumetta ja sitten peräkkäisissä otteluissa lainanaisemme Lotta Marttila ja vielä Daniel Heininen loukkasivat olkapäänsä. Kuuden hengen joukkueemme oli sulanut kolmihenkiseksi ja leikki jouduttiin harmittavasti jättämään kesken. Joukkueessa ottelivat Frida Laxén, Veeti Kanerva, Juuso Hannula, Lotta Marttila, Vili Vehmas ja Daniel Heininen.
Kirkkonummen judoseuran pieni, mutta pippurinen joukkue kisasi Vantaalla nuorten SM-kisoissa lauantaina. Parhaiten menestyi Frida Laxén, joka voitti ylivoimaisesti sekä U18 että U21 ikäluokkien sarjan alle 57 kg. ”Tuli hyviä yksittäisiä onnistumisia, josta voi olla tyytyväinen” totesi Frida. Ensikertaleinen Veeti Kanerva otti myös hienosti, vaikka loppuottelupaikka jäikin vielä saavuttamatta. Pronssiottelussa homma venyi jatkoajalle, mutta Veeti halusi mitalia enemmän kuin vastustajansa ja ensimmäinen SM-mitali oli selvä. Israelin vahvistuksemme Daniel Heininen kävi testaamassa isänsä kotiman judotasoa ja se riitti tällä kertaa pronssimitaliin. Juuso Hannula ja Vili Vehmas ottelivat myös pirteästi, mutta välieräpaikkaa ei valitettavasti saavutettu. Meanwhiel in Paris: Emilia Kanerva osallistui ensimmäisiin aikuisten Grand Slam kisoihin, legendaariseen Pariisin avoimiin. Ainoassa ottelussaan hän koki kuitenkin jatkoaikatappion austarlialaiselle kilpasiskolleen. SM-kisat jatkuvat huomenna sekajoukkuekisalla, jossa KIRJU lähtee taistelemaan sijoituksista.
Lauantaina kävi kokemusta Jyväskylä Shiaissa ammentamassa Ronja Kettunen, jota on selvästi kisakärpänen puraissut. Nyt oli jo kolmas peräkkäinen viikonloppu kisaamisen merkeissä. Valmentajan kanssa näihin skaboihin asetettu tavoite saavutettiin, ja otteluvoittokin sidonnalla oli muutamasta sekunnista kiinni. Ronjalta nähtiin muutenkin omassa sarjassa harvinaista matto-osaamista sekä yksi waza-arin arvoinen ko-soto-gari. Mikäli Ronjalta itseltään kysytään, hänet nähdään tatamilla seuraavan kerran viikon päästä Tallinnassa.
RSS ATOM