Tervetuloa

Ajankohtaista

Tampereella järjestettiin lauantaina uudelleen elvytetty Finnish Judo Open. Hienosti onnistuneissa kisoissa myös Kirkkonummen judoseuran osasto ”kynnelle kykenevät” pärjäsi mainiosti. Vahvaa paluuta tekevä Juuso Hannula ylsi hopealle sarjassa U18 -60kg. Vili ”hurlumhei” Vehmas ylsi niin ikään hopealla saman ikäluokan alle 73kg sarjassa. Aikuisissa vajaan parin vuoden otteltauolta palannut Matti Juopperi ylsi pronssille sarjassa -90kg ja normaalia painoluokkaa (81kg) ylempänä otellut Rasmus Rinne oli viides.
Kirkkonummen judoseuran ja Suomen Joona Kaukonen voitti sovelleten judon maailman mestaruuden lauantaina Kölnissä. Näissä Saksan Kölnissä järjestetyissä ensimmäisissä sovelletun maiilmanmestaruuskisoissa Joona joutui taistelemaan viisi voittoa ennen kuin ykköspaikka oli selvä. Aivan mielettömästi onnea Joona. Me KIRJU:laiset olemme todella ylpeitä mestaristamme!
Emilia Kanerva debytoi kolmannen kerran MM-tasolla, tällä kertaa U21 MM-kisoisssa Zagrebissa. Tämä MM-debyytti meni kaikista aiemmista poiketen huonosti, sillä ainoassa ottelussa Korean Jijeong Kim sai heti ottelun alussa polvikiepillä wazarin ja se johto piti loppuun asti. Ottelun jälkeen Emmi heitti tuhkaa päälleen ja soimasi itseään huonosta ottelusta. Syytä maansa myymiseen ei kuitenkaan ole, sillä tämäkin päivä osoitti, että ikäluokan huippu ei ole kaukana, vaan Emilia itse asiassa kuuluu siihen joukkoon. Aina ei voi vaan kulkea.
Vesa ”Vintiö” Vehmas ja Jens ”Jenkka” Laitila judolilivat pronssia Tampere shiaissa lauantaina. Molemmat ottivat sarjassaan kaksi voittoa ja kaksi tappiota ja tuplapoolijärjestelmässä se riitti pronssiin. Vähän myöhemmin Veeti Kanerva jatkoi pronssilinjaa alle 15-vuotiaissa kolmella voitolla. Frida Laxen urakoi ensin omassa ikäluokassaan kultaa neljällä otteluvoitolla ja sitten vielä pronssia naisissa kahdella voitolla lisää. Vili Vehmas kruunasi päivän voittamalla kultaa alle 18-vuotiaissa neljällä otteluvoitolla. Mahtavaa tekemistä!
Kirkkonummen Judoseuran Emilia Kanerva voitti junioreiden (alle 21 vuotiaat) EM- pronssia tänään Mariborissa, Sloveniassa. Ensimmäisessä ottelussaan hän melko suvereenilla tavalla voitti Belgian Seline Delenin sankakugatame- sidonnallaan. Toisessa ottelussa Serbian suurlupaus Anja Obradovic sai tuta jatkoajalla Emilian lonkkaheittoa. Puolivälierässä Emilia sitten joutui Tanskan Laerke Olsenin pahaan ristikahvaotteeseen ja lensi ns. katon kautta selälleen ja sitä myötä keräilyotteluihin. Keräilyssä Emilia sai luovutusvoiton loukkaantuneesta italialaisesta. Pronssiotteluun vastaan tuli ykkössijoitettu britti Lubjana Piovesana. Ottelu meni saman käsikirjoituksen mukaan kuin kuukautta aiemmin Berliinissä. Tasaisessa ottelussa britti sortui kaksi kertaa valehyökkäyksiin, joista jälkimmäinen tuli jatkoajan alussa ja Emilia varmisti itselleen ensimmäisen junioreiden arvokisamitalin kolmen kadettimitalin jatkoksi.
Kisaajamme aloittivat kotimaisen syyskauden vauhdilla. Porvoon Samurai cupista tuli kolme kultaa, kun Frida Laxen, Juuso Hannula ja Veeti Kanerva voittivat sarjansa. Slovakian Eurooppa cupissa Alexandra Barton vei ottelua selvästi, mutta jäi matossa italialaisen vastustajansa mattoansaan ja siitä sidontaan ja ottelut päättyivät siihen.
Kirkkonummen judoseuran kausi 2017-18 on alkanut. On siis aika maksaa jäsenmaksut uudessa Suomisport- systeemissä. Jäsenmaksun tai liittymismaksun maksaminen on nyt helppoa ja se tehdään suoraan internetissä. Huomaathan, että jäsenmaksuun sisältyy myös vakuutus sekä muita judoliiton jäsenille kuuluvia jäsenetuja.Tästä uutisesta löydät ohjeet, joilla saat homman hoidettua.
Emilia Kanerva otteli ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan, kun hän Budapestissa kipusi tänään MM-tatamille. Toisen kierroksen ottelussa Mongolian Munguchimek Baldorj heitti ottelun lopussa haraimakikomilla Emilian wazarin arvoisesti ja sai heiton päälle pitävän sidonnan. "Harmittaa vietävästi. Olin melkein loppuun asti niskan päällä ja tiesin että voin voittaa ottelun. Irroitin otteen viimeisessä aloituksessa huonosti ja käsi jäi huonoon asentoon. Vastustaja käytti siten paikan hyväkseen. Toisaalta oli hyvä nähdä, että maailman huippu ei ole kovin kaukana", totesi sisukkaalta kuullostava Emilia.
Vuosittain järjestettävät Kirkkonummipäivät lähtivät käyntiin hyvällä pöhinällä. Kirjulla on koju Kirkkonummen ylätorilla tatamin vieressä. Edustamassa on kolmen hengen dynamic trio: Hannu, Niina ja Vilma, jotka ovat paikalla klo 15 asti. Tule moikkaamaan, kyselemään ja tutustumaan! :) Tervetuloa!
Alexandra "Allu" Barton otteli tänään opiskelijoiden maailmankisoissa Universiadeissa Taiwanin Taipeissa. Ensimmäisessä ottelussa Allu jyräsi Chilen Orellaana-Rojasin neljällä wazarilla ja ipponilla. Toisessa ottelussa Serbian Maja Blagojevich kuitenkin oli parempi ja Allun tie nousi valitettavasti pystyyn.
RSS ATOM