Tervetuloa

Ajankohtaista

Emilia Kanerva voitti hopeaa U21 Eurooppa Cupissa Portugalin Coimbrassa. Loppuotteluun Emilia raivasi tiensä kolmella ipponilla. Loppuottelu Hollannin Kyra Reymermania oli paperilla aivan voitettavissa, mutta alkuminuutilla Emilia puolusti omasta yrityksestä alkanutta mattotilannetta huonosti ja jäi pakettiin. ”Tänään oli rutiinisuoritus, ei paras päivä mutta hopealle se riitti kuitenkin. Finaalin aivopieru harmittaa eniten. Hopea on sinänsä ok, mutta kun se finaali tuli hävittyä tällä tavalla, niin harmittaahan se”, totesi Emilia, joka puolisen vuotta keskittyy vielä nuorten sarjoihin ja aloittaa alkusyksystä toden teolla karsimisen Tokion olympialaisiin.
Orimattilassa lauantaina otelluissa Baltic Sea Open - kisoissa KIRJU:n kamppailijoista mitaleille selviytyivät sarjan U18 -57 kg voittanut Frida Laxén ja pronssia U21- 60 kg taistellut Juuso Hannula.
Vili Vehmas ja Frida Laxén olivat sunnuntaina Fuengirolassa, ei rantalomailemassa, vaan kadettien (U18) Eurooppa Cupin osakilpailussa. Vili voitti ensimmäisessä ottelussaan Espanjan Verbo Zamervalin bravuurillaan tomoe nagella joka jatkui pitävällä sidonnalla. Toisessa ottelussa Ruotsin Söderbergiä vastaan Vili hallitsi ottelua, mutta pieneen virheeseen kaatui lopulta Vilperin matsi. Ruotsalainen ei voittanut seuraavaa otteluaanja samalla Vilinkin tie tyssäsi. Frida hävisi ainokaisen ottelunsa Espanjan Araiz Sancholle, mutta ottelun kulusta ei ole kantautunut Kirkkonummelle astimtietoja.
Kirjun joukkue joutui jättämään leikin kesken nuorten sekajoukkueena käydyissä joukkue SM-kisoissa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui vielä Keravan Bodonos uusintaottelulla jonka Frida Laxén hoiti kotiin. Toisessa ottelussa Tikkurilaa vastaan todettiin ensin, että Fridalla on kuumetta ja sitten peräkkäisissä otteluissa lainanaisemme Lotta Marttila ja vielä Daniel Heininen loukkasivat olkapäänsä. Kuuden hengen joukkueemme oli sulanut kolmihenkiseksi ja leikki jouduttiin harmittavasti jättämään kesken. Joukkueessa ottelivat Frida Laxén, Veeti Kanerva, Juuso Hannula, Lotta Marttila, Vili Vehmas ja Daniel Heininen.
Kirkkonummen judoseuran pieni, mutta pippurinen joukkue kisasi Vantaalla nuorten SM-kisoissa lauantaina. Parhaiten menestyi Frida Laxén, joka voitti ylivoimaisesti sekä U18 että U21 ikäluokkien sarjan alle 57 kg. ”Tuli hyviä yksittäisiä onnistumisia, josta voi olla tyytyväinen” totesi Frida. Ensikertaleinen Veeti Kanerva otti myös hienosti, vaikka loppuottelupaikka jäikin vielä saavuttamatta. Pronssiottelussa homma venyi jatkoajalle, mutta Veeti halusi mitalia enemmän kuin vastustajansa ja ensimmäinen SM-mitali oli selvä. Israelin vahvistuksemme Daniel Heininen kävi testaamassa isänsä kotiman judotasoa ja se riitti tällä kertaa pronssimitaliin. Juuso Hannula ja Vili Vehmas ottelivat myös pirteästi, mutta välieräpaikkaa ei valitettavasti saavutettu. Meanwhiel in Paris: Emilia Kanerva osallistui ensimmäisiin aikuisten Grand Slam kisoihin, legendaariseen Pariisin avoimiin. Ainoassa ottelussaan hän koki kuitenkin jatkoaikatappion austarlialaiselle kilpasiskolleen. SM-kisat jatkuvat huomenna sekajoukkuekisalla, jossa KIRJU lähtee taistelemaan sijoituksista.
Lauantaina kävi kokemusta Jyväskylä Shiaissa ammentamassa Ronja Kettunen, jota on selvästi kisakärpänen puraissut. Nyt oli jo kolmas peräkkäinen viikonloppu kisaamisen merkeissä. Valmentajan kanssa näihin skaboihin asetettu tavoite saavutettiin, ja otteluvoittokin sidonnalla oli muutamasta sekunnista kiinni. Ronjalta nähtiin muutenkin omassa sarjassa harvinaista matto-osaamista sekä yksi waza-arin arvoinen ko-soto-gari. Mikäli Ronjalta itseltään kysytään, hänet nähdään tatamilla seuraavan kerran viikon päästä Tallinnassa.
Kisaajat vauhdissa (28.1.2018)
Viikonloppuna kisattiin peräti kolmessa kisassa. Tampereella lauantaina Ronja Kettunen sai arvokasta kokemusta. Myös Jouni Kokkonen hankki veteraanikisoissa Ranskassa ottelukokemusta, vaikkei voittoja tullutkaan. Sunnuntaina Järvenpäässä startti cupissa Ronja Vehmas, Sebastian Swanson, Venla Appel ja Teemyu Askola saivat arvokkaita otteluvoittoja ja jopa mitaleja, joista tytöille peräti kultaa. Hienoa suoriutumista kaikilta!
Kirkkonummen judoseuran kisaajat avasivat vuoden 2018 kisakautensa Nummelassa lauantaina 20.1. Mitaleille ylsivät kadetti-ikäiseksi kasvanut Veeti Kanerva, konkari Juuso Hannula ja kisaamista aloitteleva Ronja Kettunen. Frida Laxén ja Vili Vehmas saivat otteluvoittoja, mutta eivät tällä kertaa yltäneet mitaleille. Tämänkin porukan alkuvuoden kovin koitos käydään muutaman viikon päästä Tikkurilassa nuorten SM-kisoissa.
Seuramme vietti perinteisen puurojuhlan Lucian päivänä. Paikalle oli saapunut ultrakevyen höyhen sarjan judokoista aina superraskaan taatelin tallaajiin. Joulupukki kävi tuomassa oman pikkutonttunsa kanssa joulun tunnelmaa, ja tarjolla oli puuron lisäksi erilaisia herkkuja. Tilaisuudessa huomioitiin seuran jäseniä kuluneen vuoden aherruksesta; Vuoden judoka Pauli Kiiveri, Vuoden juniori Vesa Vehmas, Vuoden taustahenkilö Tero Laakkonen ja Vuoden joukkue Joona Kaukonen (MM1, SM3), Emilia Kanerva (U21 EM3, SM1 J-SM1), Alexandra Barton (SM1, J-SM1) sekä Frida Laxen (kaikkien ikäluokkien SM1, J-SM1).
Keskiviikkona 13.12.2017 klo 18 alkavassa seuran perinteisessä puurojuhlassa on tiedossa puuron syönnin ja palkitsemisten lisäksi myös erilaisia leikkejä ja joulupukin vierailu. Eli pienokaisten on hyvä ottaa pieni paketti pukin konttiin viemiseksi. Seuran jäsenet perheineen ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!
RSS ATOM