Eetu kuudestoista Zagrebissa

6.3.2010

Eetu otteli osana Suomen maajoukkuetta Euroopan Judo Unionin kadettien (B-juniorit) huipputurnauksessa. Arpaonni ei ollut kovin suosiollinen , mutta saldoksi tuli kuitenkin yksi otteluvoitto ja 16. sija sarjassa alle 55 kg.

Ensimmäiseen otteluun arpa heitti Eetulle Venäjän  Sakhavat GADZHIEVin, jolla on pari kyläkisatason turnausvoittoa allaan (B-nuorten Venäjän mestari x 2, Euroopanmestari ja Maailmanmestari.) Eetu otti yli 2 minuuttia ottelua kunnes jäi Gazhievin polviseoinageen. Eetu kommentoi ottelua sanomalla "ettei se nyt ihan mahdoton ollut, mutta sairaan nopea". Toiseen ottelun Eetu sai vastaansa tuoreen Unkarin mestarin Erik KORMANYOSin, jolle Eetu ajoi pari shidoa ja lopussa heitti tsurikomigosholla ipponin. Sitten vastaan asettui Ukrainan Daylo DRYGAILO, joka voitti tammikuussa pidetyn vastaavan turnauksen Kiovassa. Daylo heitti Eetusta yokon, jonka Eetu pääsi kuittaamaan deashibarailla. Kymmen sekuntia ennen loppua Eetu lankesi Daylon tomariin, josta yoko. Näin saldoksi yksi otteluvoitto ja 16. sija.

Eetun omat fiilikset olivat välittömästi kisojen jälkeen negatiiviset, koska viikolla sairastettu flunssa oli vienyt terävimmän tehon otteista ja viimeinen matsi olisi normaalioloissa ehkä ollut voitettavissa. Toisaalta kyseessä olivat ensimmäiset huipputason kv-kisat Eetulle ja vastustajat aivan maailman huippua, joten  pari karvaa tästäkin taas rintaan kasvaa. Maanantaina alkaa lisäksi kolmen päivän randorileiri Euroopan huippujen kanssa, joten matka on varmasti hyödyllinen. Seuraavat kisat ovat SM-kisat Joensuussa parin viikon päästä ja huhtikuussa matkataan Tsekin Tepliceen uuteen kadettien top-turnaukseen, jossa toivottavasti näytetään mistä kana pissii.

Keravan Susanna "Justiina" Sairanen oli sarjassa BT52 hienosti viides. Kirkkonummen "ottopoika", alle 50 kg sarjassa otellut Arttu Määttä oli 9. kahdella otteluvoitolla ja parilla niukalla tappiolla. Muista suomalaisista Chikaran Remo Villanello oli myös 9.,  muut eivät sijoittuneet.