Junnu-cupissa tohinaa

7.3.2010

Eetu, Tuomas, Oskari ja Akseli
Eetu, Tuomas, Oskari ja Akseli
Linus
Linus

Peräti viisitoista kirkkonummelaista oli ottelemassa aloitteleville kilpailijoille tarkoitetun junnu-cupin I kierroksella sunnuntaina 7.3. Järvenpäässä. Kaikki kisaajat saivat enne kaikkea mukavaa tuntumaa otteluihin, taisipa niitä mitalejakin tulla aimo hivakallinen.

Tällä kertaa otteluita käsitellään aakkosjärjestyksessä.

Aino Asklöf otteli sarjassa ET27,8 voittaen kaksi ottelua ja häviten yhden niukasti. Tuloksena pronssimitali. Pikkuveli Viktor "Vauhti-Vikke" Asklöf puolestaan otteli vaahtosammutinsarjassa EP-23,4, jossa saldona tällä kertaa oli vain kokumuksen karttuminen ja kolme tappiota, jotka näyttivät unohtuneen jo pois kisapaikalta lähdettäessä.

Sarjassa EP 32,5 otellut Elias Elgh voitti kaksi ottelua ja hävisi yhden. Tämä takasi pronssisen mitalin kaulaan.

CP 55,5 kg sarjassa puolestaan Tuomas "professori" Hilkos osoitti, että judoa voi ottaa myös analyyttisellä otteella. Tuloksena kaksi harkitun oloista voittoa ja kultamitali.

Sarjassa EP-24,8 Tatu Hiltunen aloitti räväkällä 10 sekunnin ipponilla. Jatko sujui vähän tahmeammin, ja kahden tappiuon jälkeen kouraan jäi kirvelevä viides sija. Isoveli Juhon taival sarjassa DPT-37,2 noudatti samaa kaavaa kuin pikkuveljellä. Joka tapauksesa veljeksillä tuntuu olevan homma hanskassa, vaikka pienet nukahtamiset välillä käänsivätkin ottelut kirveleviksi tappioiksi.

Erik "Eetu" Jacoby otteli sarjassa DPT-44,5 jossa kaksi voittoa ja tappio takasivat pronssia.

Veeti "Hymypoika" Kanerva (EP-25,9) nukahti ensimmäisessä ottelussa ja varmalta tuntunut wazari-johto kääntyi loppumetreillä tappioksi. Loput ottelut Veeti sitten hoiti kotiin ja pronssimitali tuli kotiinviemisiksi.

Lauri Karimo (EP-31,8) voitti ensimmäisen ottelun todella nopeasti. Toinenkin ottelu sujui nopeasti, mutta nyt oltiinkin uken roolissa. Pronssiottelussa Lauri oli taas torina, joten kolmas sija varmasti lämmitti.

Sarjassa CP-42,1 Akseli Koskinen teki selvää jälkeä: kolme voittoa ja kultamitali. Pikkuveli Oskari puolestaan nukahti ensin sarjassa DPT-47,4, mutta voitti kaksi seuraavaa. Jäykistä käsistä huolimatta hopeaa!

EPT 36,4 sarjassa Linus Källi teki selvää jälkeä voittaen kaikki ottelunsa ja saaden tietysti kultaa.

Sarjassa EP-29,4 Konsta Paananen otti pronssia kahdella nopealla voitolla ja yhdellä tappiolla

Vasta 5-vuotias Sebastian "Sebu" Sonntag otti tuntumaa kisoihin. Kolme hienoa ottelua on nyt plakkarissa ja matka kohti olympiavoittoa on alkanut. Rennot otteet ottelussa eivät ainakaan ole isän puolen perinnöllisiä ominaisuuksia.

Sarjassa EPT-36,4 Niklas Wentzell oli ottamassa tuntumaa kilpajudoon. Vaikka voittoja ei tällä kertaa tullutkaan, asenne on kohdallaan ja tulevaisuudessa niitäkin varmasti alkaa tulla. 

Kokonaisuudessaan KIRJU oli mitalitaulukossa viides 10 mitallillaan ja 15 osanottajallaan: tämä on todella hieno saavutus! Paikalla oli myös subsidiariteettiperiaatteen mukaisesti paljon vanhempia ja huoltajia, joista joillekin kokemus oli ensimmäinen, toisille taas "elämää jumppasaleissa" on tullut vietettyä jo vuosia, jopa vuosikymmeniä. Uusille huoltajilletodettakoon, että jostain hämmästyttävästä syystä varsinkin junnu- cupit jaksavat aina sykähdyttää. Nuorten kilpailijoiden into korvaa taidon ja kokemuksen puutteen: juuri tuo otteluiden arvaamattomuus tekee junnu- cupeista aina erilaisen ja hienon tapahtuman.

Tuloksia läytyy täältä.