A-junioreista kultaa ja hopeaa

21.3.2010
Voittotuuletus
Voittotuuletus

Nuorten SM-kisat jatkuivat sunnuntaina Joensuussa A-junioreiden sarjoilla. Eetu Laaksonen voitti sarjan A55 ja Alexandra Barton oli hopealla sarjassa AT48. KIRJU oli koko kisojen mitalitilaston neljäs kahdella kullalla, kahdella hopealla ja yhdellä pronssilla!

Alexandra Barton otteli pirteästi sarjassa AT48. Hän voitti ipponilla viime vuoden mestarin Espoon Natalie Nurmisen sekä Kankaanpään Miia Kambergin. Tappiot hän kärsi Siuntion Jemina "Jemputin" Lostedtille sekä sarjan voittaneelle Annina Jokiselle. Koska voitot menivät ristiin, sai Allu kahdesta tappiosta huolimatta hopeaa.

Rasmus Rinteellä ei ollut aivan täydellinen päivä. Ensimmäisessä ottelussaan AP66 sarjassa hän voitti yokolla Kuopion Tommi Kekäläisen. Toisessa ottelussa Chikaran Remo Villanello osasi otteella pitää Rassen kurissa ja sai yoko voiton. Keräilyissä tien pronssille piti olla selvä, mutta kuinkas sitten kävikään. Atte Karstila heitti wazarin alussa ja Rasse aloitti voimakkaan takaa-ajon saaden kolme yokoa. Lisäksi Karstilaa varoitettiin kahdesti, kerran ulosastumisesta sekä kerran maahanvedosta Kolmatta varoitusta ei kuulunut, vaikka vastustaja ei käytännössä tehnyt yhtään yritystä kolmeen minuuttiin ja otteli takapuoli pitkällä. Tätä voisi kyllä pitää jonkinmoisena tuomarivirheenä eikä tämä ollut vain KIRJU:laisten mielipide. Harmittavasti Rassen mitalitie nousi vähän yllättäenkin pystyyn.

Eetu Laaksonen kohtasi ensimmäisessä ottelussaan sarjan ennakkosuosikin Porvoon Santeri Lepistön. Rennosti Otellut Eetu voitti yllättävän selvöästi wazarilla ja kahdella yokolla. Välierävastustajana oli hyvä harjoittelukaveri Espoon Arttu Määttä. Toisensa perinpohjaisesti tuntevien ottelu oli erittäin tiukka, mutta Eetu julistettiin voittajaksi äärimmäisen niukalla erolla: molemmilla yoko, Artulla kaksi varoitusta, Eetulla yksi. Arttu olisi ansainnut  jatkoajan Eetua vastaan, sillä lopussa Eetulle olisi ehkä voitu antaa toinen varoitus. Finaaliin oli vastustajaksi selviytynyt edelliseltä päivältä tuttu mies, myöskin ylemmässä ikäluokassa kokemusta hakenut Villanello. Finaali oli erittäin tasainen ja jouduttiin jatkoajalle. Siellä Eetu onnistui osotomakikomissaan ipponin arvoisesti ja tuplamestaruus oli savutettu.