KIRKKONUMMELAISET FJO:SSA

27.11.2010

Kirkkonummen nouseva woima
Kirkkonummen nouseva woima

Kirkkonummen judoseurasta lähti pieni mutta sisukas joukkue kohti kulttuurikaupunki Kouvolaa. Toisin kuin yleensä ei näillä matkaajilla ollut tavoitteena Pohjoiskymenlaakson helmen lukuisien kulttuurikohteiden (rautatieasema ja Korian sillat) äimistely vaan kunnon mittaaminen kovassa kansainvälisessä seurassa.

Kirkkonummen iskukykyinen E(liitti)-joukkue miehitti DB 34 kg sarjaa Eliaksen,
Juuson ja Henkan voimin ja JFO-konkari Emilia urakoi kahdessa sarjassa Veetin
toimiessa joukkueen päävalmentajana ja virallisena lämmittelijänä.
 

Ensimmäisenä kansainväliseen tuleen pääsi Elias "The talent" Elgh ja arvonta heitti vastaan sinivöisen venäläiskoulun kasvatin. Harppaus junnukupista oli melkoinen ja arvokasta kokemusta kertyi vaikka ottelut jäivät harmittavasti yhteen.
 

Juuso "Raspikurkku" Hannula pääsi ottelemaan vanhaa tuttua Ville Hukkasta vastaan.   Etukäteistaktiikan mukaisesti Juuso lähti viemään pidempää vastustajaansa mattoon mutta hyvistä yrityksistä huolimatta sidontaan ei päästy. Lisäriesana Juusolla oli rontti flunssa joka haittasi hengenkulkua siinä määrin että audiovisuaalinenvaikutelma muistutti Varubodenin entistä kuljetusvastaavaa Ori Erikeepperiä. Juuso taisteli viimeiseen hengenvetoon, mutta pistehäviöstä Hukkaselle jäi edelleen hampaan koloon seuraavaan tapaamiseen. Kun voittaja otti itse vauhtia seuraavassa ottelussaan oli Juuson katkerana kohtalona kotimatka yhden tappion jälkeen.

Henkka "Jorvaksen jyrä" Asklöf aloitti pirteästi ja tavoistaan poiketen jalat
kävivät tänään lähes samaa vauhtia kuin suu. Tuloksena hyviä otteluvoittoja ja
ensimmäinen tuttu vastus löytyi vasta pronssiottelusta. Pronssimatsissa Pyry
Pajarista irtosi pistekin ennen Pyryn tavaramerkkiä salamapolviseionagea, joten mitali jäi vielä tavoitteeksi. Isossa sarjassa (17 poikaa, joista lähes puolet ulkomaalaisia) viides sija tutustumiskäynniltä jätti kuitenkin hyvän maun. Omalla dojolla kolmikko voi hioa ensi vuodelle vastusta niin venäläisille kuin lähempää tuleville vastustajille!

Emilia "Mitalikone" Kanervalla oli tänään kahden pronssin päivä. C-tytöissä
semifinaali on tiukka ja lippuäänestykseen päättynyt ottelu toi pronssin omassa sarjassa. D-tytöissä kaksi ensimmäistä ottelua toivat hyvää kokemusta ja viimeisessä ottelussa Emilia räjäytti pankin ottamalla voiton ipponilla ruotsalaisesta ruskean vyön judokasta. Näin mitaliseremoniat kutsuivat uudemman kerran Emppua.

Päävalmentaja Veetin kommentit päivän saldosta olivat positiiviset: pojat
selvisivät tiukista matseista hyvin vaikka sinisiä vöitäkin oli vastassa ja Emilia
matsasi tottuneen varmasti. Veeti "Varatankki" aikookin jatkaa valmentajan uraansa vielä jokusen vuoden ennen kuin itse siirtyy Kouvolassa tatamille.

Ultrakokeneesta kaartista mukaan oli tällä kertaa lähtenyt ainostaan Rasmus "Rasse" Rinne joka otteli sarjassa A-pojat 73 kg. Muut ultrakokeneet olivat joko sairaana (Alexandra ja Matti) tai pakkolomalla (Eetu). Lisäksi kun Tankin muista valmennettavista yksi oli sairaana ja toinen kirurgia vailla, voidaan todeta Tankin valmennustoiminnan olevan melko tuottavaa.

Rasselle arpa langetti vastaan edellisenä viikoloppuna kohdatun Viron Råttakallion (Steven Rothberg). Råtta heittkin Rassen ipponin arvoisesti sumi-gaeshilla ja kun meni häviämään seuraavan ottelun hanteilla, oli Rassen tie pystyssä. Kiusalliseksi häviön tekee se, että Rasse heitti ottelussa ensimmäisenä ipponin ja tämähän tunnetusti yleensä päättää ottelun. Tällä kertaa kuitenkaan väsyneet tuomarit eivät noteeranneet Rassen polviseoinagen vastaheittoa millään tavalla ja ainoa komento oli mate. Ja jotta ei tarvitsisi nojautua vain yhden kirkkonummelaisen A-tuomarin sanaan, myös Rothbergin valmentaja tuli ottelun jälkeen auliisti sanomaan, että Rasse teki ensimmäisen ipponin. Vaikka miestä näin lyödään vähän väliä, on kuitenkin jaksettava uskoa, että jäljellä olevina kahtena A-junnu vuotena kova harjoittelu jossain vaiheessa myös tuottaa tulosta!

Kaavioita täältä.