Emmi ja Henkka päättivät KIRJU:n kilpavuoden

4.12.2010

Henkka,Emilia ja kilpasisko Sini.
Henkka,Emilia ja kilpasisko Sini.

Emilia Kanerva ja Henrik Asklöf edustivat seuraamme kauden viimeisissä judokisoissa Lahti-shiaissa Nastolassa. Tuomisina oli kulta, viides sija ja paljon kokemusta.

Kauden viimeiset Lahti-shiai judokisat järjestettiin Pajulahdessa
lauantaina 4.12.2010. Kimppakyydillä kerittiin hyvin punnitukseen, jonka jälkeen tukijoukoilla oli hyvin aikaa käydä kehittämässä peruskuntoaan upeissa Pajulahden maisemissa ennen kisojen alkua. Nikula-halli oli karu, vanha yleisurheiluhalli keltaisine valoineen. Tilat oli kuitenkin väljät sekä viileät ja loivat tätä kautta hyvät puitteet lämminhenkiselle kisailulle. Kisa alkoi yhteisellä rivissä tehdyllä alkuveryttelyllä.

 

Emilia voitti kultaa sarjassa DT-40. Sarjaan osallistui 5 tyttöä ja ottelut oteltiin poolina, eli jokainen ottelee jokaista vastaan. Ensimmäisessä matsissa vastaan tuli Juulia Yli-torvi. Emilia otteli hyvällä asenteella ja kelpo settiä vedettiin alusta loppuun. Juulian suorien käsien väliin oli vaikea päästä. Meno oli aika karua, mutta luvut tästä huolimatta tyttömäisen kauniit lopussa - yoko-voitto. Siitä hyvä startti jatkoon. Seuraavassa ottelussa Nanna Heinosta vastaan Emilia jatkoi hyviä otteita. Kylmän viileällä asenteella pientä tarkkailua alkuun ja sitten nätti osotokari-ippon niskakahvasta. Kolmannessa ottelussa vastaan asettui tuttuakin tutumpi kilpakumppani. Hämeenlinnan Sini Oinonen. Tytöt jatkoivat siitä mihin Kouvolassa jäivät. Kahden taitavan tytön tarkkaa tanssahtelua. Normaalin otteluajan jälkeen otettiin minuutin pituinen lisävalssi. Tarkka meno jatkui eikä selvyyttä paremmuudesta saatu. Kymijoki-shiain tapaan mentiin lippuäänestykseen. Nyt vuorostaan Emilia voitti 2-1. Viimeisessä ottelussa Susanna Koulunsarka otteli arasti ja Emilia lähti hyvällä asenteella hakemaan voittoa. Susannan otteluasento tuotti vähän hankaluuksia alkuun. Suorien käsien väliin oli taas vaikea päästä. Pienen pyörimisen jälkeen paikka kuitenkin löytyi: lonkkaheitto yrityksestä hyvä kääntö ja siitä wazarin saattelemana mattoon. Matossa Emilia pani nopeasti homman pakettiin. Väkivahvalla väännöllä sidonta päälle ja se oli sitten siinä. Voitto tuli hyvällä asenteella. Nyt ei puolustettu mahdollista häviötä, vaan jokaista ottelua lähdettiin voittamaan.

Emilia kävi vielä kurkkaamassa sarjaa DP-38. Kaikki sarjan kovimmat
pojat oli arvottu samaan lohkoon. Tie mitalikarkeloihin tulisi olemaan pitkä ja kivinen. Ensimmäisessä vastaan asettui Maxim Myllymäki. Emilia otteli hyvin ja samalla rauhallisella otteella kuin muutkin päivän ottelut. Liike kuitenkin
unohtui ja Maxim pääsi rankaisemaan polviseonagella. Maxim hävisi seuraavan ottelunsa ja meni keräilyihin. Emilian tie nousi näin pystyyn ja päivä oli pulkassa. Maxim sai lopulta kovassa sarjassa pronssia, joten huonolle pojalle ei hävitty. Hyvä päivä ja tyylikäs tapa laittaa tämä kausi.

Hyvin tuli Henkalla hiki pintaan alkuveryttelyssä ja ensimmäisessä ottelussa Kymijoki-shiain vaihde löytyi heti. Aktiivinen tekeminen palkittiin kombinaation loppuun tulleella yukolla Shirokawan Vihavaista vastaan ja otteluvoitto oli selviö. Toisessa ottelussa edettiin tuttua vastustajaa Orimattilan judoseuran Rönkköä vastaan tasaisesti aina loppusekunneille saakka. Matossa Eetun oppeja oli sisäistetty ja jalka saatiin nopeasti kiinni ja mate pelasti tilanteen. Sitten tuli pyllähdys kyljelleen ja tämä riitti yukon arvoiseen suoritukseen.  Pronssiottelussa vastaan asettui Joutsasta saakka kisaamaan tullut Purojärvi. Ottelu ratkesi kaverin yukon arvoisen heittoon ja hyvään kisapäivään tuli hetken harmitus. Viides sija ja kolme matsia oli kuitenkin ihan kelpo suoritus. Tästä on hyvä lähteä harjoittelemaan ensi vuoden kisakalenterin avaavaa Tampereen ice-power cup:ia varten.

Tuloksia täältä.