Flandersista kaksi mitalia Kirkkonummelle

30.10.2011
Eetu Laaksonen (BP60) voitti hopeaa ja Alexandra Barton (BT52) pronssia sunnuntaina 30.10.2011 Flanders cupista. Muista suomalaisista Heidi Sarén sai pronssia sarjassa N63.

Eetun osalta päivän odotukset olivat pahaa enteilevät edellisen päivän huonon otteluissa jaksamisen vuoksi. Mutta ihmiskeho- ja mieli ovat ihmeelliset: sunnuntaina kulkikin ihan vanhaan malliin ja väsymisen kanssa ei ollut ongelmia. Pooliotteluisssa kukistuivat Hollannin Tim Dijkhuis ja Belgian Bram Demeyer molemmat samalla kaavalla. Ensin hankitiin johto pienellä kaadolla ja shidoilla siten lävähti sotomakikomi ipponin arvoisesti. Lohkovaiheessa ensin kaatui Hollannin Dijm Segers  ja sitten Norjan Nicolai Johansen edelleen äsken mainitulla kaavalla tosin ippon heittojen ollessa uchi-matan ja harai-goshin. Välierässä Eetu kohtasi etukäteen kovimmaksi vastustajaksi tiedetyn Belgian ykkösen, Gourgan Aleksanyan. Belgi tiedettiin erittäin tekniseksi kieppien ja matalien heittojen mieheksi, jonka ottelutyyli on erittäin kuluttava. Taktiikkana oli väsyttää kaveri hyydyttämällä hänet Eetun vahvaan otteeseen ja antamalla hänen yrittää riehua siinä. Taktiikka onnistuikin loistavasti ja lopulta pelatiin yhtä maalia. Eetu ei kuitenkaan onnistunut hyvistä yrityksistä huolimatta kumimiestä heittämään, mutta pari passiivisuusshidoa vei Eetun finaaliin. Loppuottelussa vastassa oli Belgian Jonas Haverals. Eetu hallitsi ottelua mielin määrin, mutta siten tapahtui se, joka oikeastaan on judon suola. Belgi teki mitättömän tuntuisen polvillemenon, jota Eetu ei ymmärtänyt edes blokata. Jotenkin hämmentävästi Eetu kuitenkin selälleen kopsahti ja ippon oli selvä. Tästä kopsahduksesta huolimatta päivä oli voimakaan plusmekkinen, sillä väsy ei käynytkään kylässä.

Toinen seuramme edustaja sen sijaan pääsi nauttimaan väsystä yllin kyllin. Neito näet päätti varoitteluista huolimatta osallistua yhtenä päivänä sekä B-tyttöjen että naisten sarjaan. B-tytöissä alkoi loistavasti kun Belgian Sien Vandeputte kaatui Kelmendimäiseen kahvanlyöntiin ja sitä seuranneeseen osotoon - epäselvää oli, kumpi belgineidon ensisijaisesti kaatoi. Toinen ottelu Hollannin Myrthe Peetersiä vastaan alkoi samoissa merkeissä ja kohta taululla olikin wazari ja kaksi yukoa. Sitten alkoi lievä hyytyminen Peetersin painaessa kuin yleinen syyttäjä. Jostakin syystä myös shidoja alkoi kopsahdella passiivisuudesta, vaikka kyllä Allu säännöllisin väliajoin yritti. Itse asiassa homma meni jo niin härskiksi, ettei edes itämailla ole moista koettu. Allulle ehdittiin antaa jo neljäs shido, ennen kuin tuomaritarkkailija puuttui asiaan ja viimeinen shido pyyhittiin. Tämä ottelu vei kuitenkin Allun voimat ja pakotti ottamaan "pikaiset puhelut Norjaan". Samaan aikaan kun voimat olivat loppu, alkoikin sopivasti naisten sarja, jonne Allu kiirehti suoraan laulettuaan porsliineille. No siellä ei oneksi tarvinnut kauaa viihtyä kun sidonta armahti. Ja sitten olikin taas aika mennä ottamaan B-junnujen viimeinen pooliottelu Brittny vom Gerharta vastaan, jossa Allu myös pääsi makailemaan sidonnan alle. Jatkopaikka B-junnuissa oli kuitenkin tienattu. Tässä vaiheesa apuun astui pelastava Osmosal, joka pahasta maustaan huolimatta tai juuri siksi piristi Allua kovasti ja sai voimat taas lähes entiselleen. Seuraavaksi olisi kuitenkin tarvittu vähintäänkin jakomielitautista mielenlaatua, sillä yhtä aikaa Allulla alkoi molempien sarjojen ottelu. Naisten ottelu jouduttiin luovuttamaan ja B-otteliu Israelin Inbal Shemesiä pääsi alkamaan. Tämä Allu klaarasikin taas tutulla tyylillään paukuttamalla taulun täyteen yukoja ja wazarinkin, mutta ippon jäi taas viime tinkaan. Seuraavaksi välierässä tuli pataan Hollannin Brianne Julianalta, mutta pronssiottelussa  Hollannin Yaniek van Aken sai taas maistaa Alexandran tehokasta judoa ja näin pronssi oli ansaittu.

Muista suomalaista Heidi Sarén voitti pronssia naisten 63kg sarjassa kahdella otteluvoitolla ja kahdella tappiolla ja Susanna Sairanen jäi alkupooliinsa naisten 57 kg sarjassa yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla.

Suomalaiset jäävät vielä alkuviikoksi leirille, jossa päästään toivottavasti makselemaan joitain viikonlopun aikana syntyneitä kalavelkoja.