Mainio kauden avauskisa Raisiossa

9.9.2012

Veeti podiumilla
Veeti podiumilla
Rasse lähti aamulla liian nopeasti syömään ja sai kuulla siitä koko päivän.
Rasse lähti aamulla liian nopeasti syömään ja sai kuulla siitä koko päivän.
Tytöt poseeraa: Eetu, Inka, Allu ja Heidi
Tytöt poseeraa: Eetu, Inka, Allu ja Heidi
Rassen seoi nage. Kuva Risto Saha
Rassen seoi nage. Kuva Risto Saha

Yhdeksän kirkkonummelaisjudokaa avasi kautensa lauantaina 8.9.2012 Raisiossa Ryhti shiaissa ja samassa yhteydessä olleessa nuorten Samurai Cupissa. Ilahduttavaa oli havaita, että kesäkauden treenaus oli tuottanut hedelmää ja kaikki ottelivat kisakauden avauskisoissaan lupauksia herättävästi

Aamupäivällä kisattiin nuoremmat ikäluokat. Pelin avasi Veeti "Tuska" Kanerva (EP34), joka jatkoi siitä mihin keväällä jäi. Ensin kaatui Raision Tuomas Heikkinen komealla harai-goshilla, sitten Ruotsin kova Pontus Blomstarnd kolmella yukolla ja finaalissa Keravan Juuso Jokinen lennokkaalla haraimakikomilla. Finaalin jälkeen isä-Petelle selvisi karvaasti myös se, että Veeti on kehittänyt valikoivan kuulon, joka blokkaa isän mainiot neuvot kokonaan matsien aikana. 

Aino "Aikku" Asklöf urakoi kahdessa sarjassa. E-tyttöjen alle 36 kg:ssa jälki oli mykistävää kun Aino hoiteli Orimattilan Emilia Heinosen sidonnalla, Ruotsin Klara Kihlin osotolla ja sidonnalla lopuksi Espoon Ronja Miekkalehdon yukolla. Vanhemmissa D-tytöissä oli sarjojen yhdistelyn takia Ainon kohtalona joutua alle 40 kiloisiin, jossa kyyti oli vielä kovin kylmää ja tuloksena kaksi tappiota. Näistä tappioista ei Aikku tapansa mukaan kuitenkan lannistunut vaan yritys jatkuu yhä kovempana tulevaisuudessa: jollei pyörän kumi puhkea uudelleen, saattaa Aikku jopa ehtiä kauden ensimmäisiin treeneihin lähiaikoina.

Sienestyksen parista kilpatatameille palasi myös Henrik "Rastihaukka" Asklöf, jonka tuntuma judo-otteluihin oli loistavasti menneen suunnistuskauden loppumetreillä hieman vielä hakusessa. D-poikien alle 38 kg sarjassa Henkka jäi sidontaan Nummelan Matias Salalle ja C-pojissa Hämeenlinnan Saku Laine voitti paras kolmesta systeemillä kaksi ensimmäistä ottelua; näissä kaikissa Henkalla oli mahdollisuutensa, mutta taktinen tekeminen ei tänään onnistunut. 

Samurai Cupin puolella pelin avasi Emilia "Emmi" Kanerva sarjassa BT48. Emmi teki tyrmäävää jälkeä, sillä aluksi Ruotsin Hanna Härnvall sai kokea Emmin automaatiotasolle treenatun mattokäännön tyrmäävän tehon. Toisessa ottelussa Nurmijärven Inka Keinänen pani hyvin vastaan, muttei kuitenkaan voinut väistämättömälle mitään kun Emmi pudotti ensin wazarin taiotoshilla ja vähän myöhemmin paketoi Inkan. 

Sarjassa AT57 otteli Alexandra "Allu" Barton, joka pitkällisen flunssan seurauksena oli menettänyt vaivalla hankittua lisäpainoa sen veran, ettei kaavailtuun alle 63 kg:n sarjaan ollut asiaa. Juuri päättyneestä flunssasta huolimatta tai juuri sen vuoksi Allu otteli kuin naarastiikeri. Porvoon Ida Westerberg kaatui harailla 10-0 ja Vuosaaren Mirjam Saarinen koki täsmälleen saman kohtalon. Maskun Pihla Matikainen kaatui taas ipponilla pitkäkoipemme osotootoshiin. Myös EM-edustajaksi parin viikon päästä oleviin kisoihin valittu Katri "Kauko" Kakko joutui koville Allun kanssa: vasta jatkoajalla hän onnistui heittämään hullunraivolla tapelleen Allun wazarilla. Matsissa myös Allulla oli paikkansa, jotka Katri vain vaivoin onnistui pelastamaan. Hieno hopea Allullle!

Sarjassa AT63 Heidi "Hemppa" Sarén aloitti kovin huonosti, kun Meido-kanin Laura Jauhiainen (myös EM-kisoihin valittu) pääsi kiskaisemaan Heidin lonkasta ipponilla. Onneksi tuplapoolijärjestelmässä alkuotteluhäviö ei merkitse kaikkea. Toisessa ottelussa Porin Rosa-Maria Mäkelä kaatuikin ipponilla kosotogakella. Välierässä Raision Emilia Tuomikoski ei voinut mitään kun Hemppa paukutti 10-0 voiton. Loppuotteluun Laura Jauhiaista vastaan tuli nyt sisuuntunut Hemppa. Homa hoitui kotiin uchi-matasta tulleella wazarilla ja taisi siellä joku yukokin lisäksi olla. Tunteiden vuoristoradalla vietetyn päivän päätteksi Heidille siis kultaa.

Poikien puolella Matti "Nykänen" Juopperi totesi, että "jokainen hajime on uusi aloitus". Sarjaan BP81 vaivoin kasvanut Masa voitti ensimmäisessä ottelussa Oulun Aki Neuvosen harai-goshilla ja toisessa ottelussa kaatui Hämeenlinnan Aki Oinonen 7-0. Välierässä Porin Juuso Nuotiomaa kaatui taiotoshiin. Loppuottelussa Henri Hannula Hämeeenlinnasta oli tällä kertaa parempi. Hopeaa näin alkuun Masalle.

Sarjaan AP60 ei ilmaantunut määräaikaan mennessä vastustajia, niinpä Eetu "Rusina" Laaksosen oli mentävä ylempään painoluokkaan eli AP66:een, joka oli Suomen olosissa pokkeuksellisen kova painoluokka. Ensimmäisessä ottelussa Vantaan Lauri Pihlaja kaatui sotomakikomilla. Toisessa ottelussa Eemeli "susiaitaus" Kangasmäki Ähtäristä antoi kovan vastuksen ja jatkoajalla Eetu kopsahti kyynerpää edellä mattoon, josta huonosti sijoittunut tuomari antoi yukon ja Eetu putosi keräilyihin. Ensimmäisessä keräilyssä Espoon Tuomas Ronkainen kaatui vastaheitto-yukolla ja parilla varoituksella ja toisessa Oulun Elias Körkkö vasta lippuäänestyksessä. Pronssiottelu tuli saman tien ja Espoon Ville Korkeila luki hyvin Eetun väsymystilan ja painoi päälle alussa härän lailla: tuloksena oli ipponhäviö Eetulle ja viides sija. 

Sarjassa AP73 Rasmus "Ohari" Rinne hävisi ensimmäisen ottelunsa toimimattomaksi osoittautunneessa taktiikassa pitäytymisen vuoksi Otto Simolalle Lahdesta lippuäänestyksellä. Toisessa ottelussa Hämeenlinnan Sikko Kaewasa kaatui upean pyyhkäisyyn ja pronssiottelussa Raision Riku Merisaari putosi niin ikään ipponilla. 

Raisiossa käytiin kirkkonummelaismenestyksen kannalta lauantaina hyvät kisat. Plakkariin tuli lopulta neljä kultaa, kolme hopeaa ja pronssi eli kahdeksan mitalia (enää 43 mitalia puuttuu vuoden tavoitteesta)  Parasta näissä kisoissa oli kuitenkin se, että kaikilla kesätreenin jälkeen oli kunto juuri siinä kohdassa kuin tässä vaiheessa vuotta pitääkin ja kaikki ovat menneet judotaidoissa eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyä ja talvea!

Tulospalvelu täällä ja täällä

By the way: taidettiin olla samurai cupin mitalitilastossa kakkosena!