Loistava saldo ensimmäisestä ottelupäivästä Lommelissa!

26.10.2013

Emmi
Emmi
Masa
Masa
Allu
Allu
The köör
The köör

Ensimmäisenä päivänä ottelemassa olivat Matti "Masa" Juopperi, Alexandra "Allu" Barton ja Emilia "Kone" Kanerva. Lopputuloksena oli hyviä sijoituksia (Masa 5. ja Allu 7.) ja yksi kultamitalli (Emmi)! Emmin otteluissa oli kaatunut myös vastustaja, joka oli katkaissut mitalitaipaleen EM-kisoissa! Kerrassaan loistavaa! Hyvä Emmi! Onnittelut koko joukkueelle valmentajineen! Ja tsemppiä myös huomisiin otteluihin!

Allu matsasi sarjassa AT63. Ensimmäisessä matsissa kaatui Maaike Laeremans (BEL) ensin yukolla ja sitten osotagari ipponilla. Seuraavassa ottelussa Iso-Britannian Priscilla Awiti-Alcaraz putosi ouchigari ipponiin. Viimeisessä pooliottelussa Hollannin Lizzy Geveres voitti Allun osotogari yukolla, mutta ottelu oli merkityksetön Allun poolivoittoon nähden. Ekassa lohko-ottelussa Allu hävisi shidolla Hollannin Vermeulenille ja kisat olivat siinä. Tulos siis 7. Allu otteli ihan hyvin, tosin muutama musta hetki johti siihen, että täysin voitettavissa olevat matsit hävittiin. 

Masan pooli meni murskaavasti. Ensin kaatui Belgian Rose uchimata ipponiin, sitten Belgian Parolet osoto ipponiin ja viimeiseksi Hollannin Waroux sode ja ouchi wazareihin. Ekassa lohko-ottelussa kaatui Hollannin Alexander Ulens harai ipponiin. Välierässä Hollannin Casse jujitti Masan. Pronssiottelussa Hollannin van der Bergeä vastaan Matti sortui ensin yukolla seoinageen ja sitten erehtyi kerran anatamaan kahvan ja kaatui wazarilla haraihin. Kauheassa takaa-ajossa Matti ajoi pari shidoa ja heitti yukolla, mutta wazaria ei kuulunut ja loppusijoitus oli 5. Matti otti kuitenkin lähes koko päivän todella hyvin ja kisa oli jatkoa syksyn muille kisoille, joissa homma on kulkenut tosi hyvin.

Emmi kärsi koko päivän kipeästä olosta, mutta silti kulki. Poolissa kaatui ensin sidonnalla Ranskan Gourliasing sidonalla ja sitten Hollannin Vinken kaatui ouci ipponiin ja taulu oli muutenkin täynnä. Hollannin Oosterkuis otti Emmin sidontaan ja tuloksena oli lopulta poolin kakkossija, joka riitti pääkaavioon pääsyyn. Kaaviossa alkoi tapahtua: ensin kaatui shidoilla Hollannin ykkönen Lisa Verschuere, joka ei ole hävinnyt yhtään ottelua tänä vuonna ennen tätä. Toisena kaatui Hollannon Dewi Bernard lonkkaheitto ipponilla. Välierässä Emmi heitti kouchi ipponilla Hollannin Lisette Zegerin. Finaalissa kaatui Belgian Tasnim Bakioui sidonnalla. Emmi otteli todella hyvin. Taika oli siinä, että Emmi ei antanut vastustajilleen tilaa yrittää, vaan dominoi jatkuvilla yrityksillä. Siinä tuli ensin shidoja vastustajille ja lopulta vääjäämätön kaato. Tämä oli myös hieno voitto ottaen huomioon siirtymisen uuteen painoluokkaan. Vaikka Emmi tätä eniten jännittikin, osoittautui että uudessakin painoluokassa menestys on mahdollista.