Emilian päiväurakka Belgiassa: kaksi kultaa ja 21 kilpailupistettä

25.10.2014

Huomatkaa EMilian ponnari
Huomatkaa EMilian ponnari

Emilia Kanerva voitti kultaa Flanders cupissa Lommelissa ikäluokissa U18 ja U21. Päivän urakka oli 11 voitettua ottelua. Urakan jälkeen Emmi totesi olevansa "lievästi" uupunut.

Sarjajärjestelmähän Lommelissa on perinteisesti brasilialainen, jossa alussa otetaan poolit ja niistä kaksi parasta pääsee itse pääkaavioon. Aamupäivällä kisatiin U18 ikäluokka. Poolissa Emilia voitti Belgian Dessenderin 30 sekunnissa kahdella wazarilla. Tässä ottelussa ainakin Tankille ennennäkemtön kombinaatio oli sode (wazari), josta kaatuminen tapahtui suoraan tateshihogatameen, niin, että jopa jalat olivat jo kiinni kun vastustajan selkä tömähti mattoon. Toisessa pooliottelussa Iso-Britannian Nairne sinnitteli loppuun asti häviten kolmella shidolla ja yukolla. Lohkovaiheessa kaatuivat Belgian Fordel (10-0 sode), Belgian Maekelberg (7-0 sode), Irlannin O´Hara (10-0 seoinage) ja loppuottelussa uudelleen Iso-Britannian Nairne, tällä kertaa kolmella yukolla. 

Oikeastaan suoraan U18 finaalin jälkeen alkoi U21 sarja. Alkupoolissa Emiia sitoi puolessa minuutissa Hollannin Bogardin ja heitti 20 sekunnissa sodella Belgian Gansamansin. Lohkovaiheessa Belgian Vanendert hävisi kahdella wazarilla ja Luxenburgin Eiden myös kahdella wazarilla. Loppuottelu oli kaikista tiukin, kun Hollannin Puts sinnitteli Emilian murhaavassa vauhdissa saaden ainostaan shidon, jolla Emilia homman kotiin hoiti. 

Ei ihan normipäivä Emiliallekaan: kaksi kultaa, 11 voittoa ja 21 kilpailupistettä (vastustajat pääsääntöisesti mustia, joukossa myös 2.dan). 

Muut KIRJU:laiset ottelevat huomenna. Luukas Saha Orimattilasta sai pronssia U18 -60 kg sarjassa.