Pojat ja tytöt maailmalla

12.3.2016

Tällainen mitalisti
Tällainen mitalisti

Tänä viikonloppuna on KIRJU:laisia ollut kisaamassa kolmessa maassa. Juuso Hannula Zagrebissa, Vili Vehmas Vorussa ja nuorin kaarti Vantaalla. Tuloksena paljon uutta kokemusta ja jokunen mitalikin

Juuso otteli kadettien Eurooppa cupissa Zagrebissa sarjassa alle 55 kg. Ensimmäisessä ottelussa tsekin Lukas Kartoshvil poistua Juusolle shidolla hävinneennä. Toisessa ottelussa Romanian pitkä Mihai Vrabie pääsi kepauttamaan juuson ipponin arvoisesti ja matsit olivat tällä kertaa tässä. 

Vorussa, Virossa Vili "Vilperi" Vehmas oli Kirkkonummen ainoa osallistuja. Vili otteli AB-66 sarjassa ja oli viides. Vili ei ollut liekeissä ensimmäisessä matsissaan vahvempaa ja pidempää liettualaista vastaan ja hävisi.
Toisessa matsissa Vili voitti virolaisen tehden tomoenagen josta tuomari huusi "IPPON" . Kolmannessa matsissa Vili otteli toista virolaista vastaan tilanne vaikutti tasaselta mutta vähän yli minuutin kohdalla Vili sai heitettyä ilmavan  hidari ogoshin. Vilin viimeisessä matsissa, joka oli pronssimatsi, otteli Vili taas virolaista vastaan. Vili otteli tasaisesti mutta virolainen sai yllätettyä Vilin pyörivällä heitolla joka taisi olla ogosh,i josta tuli wazari. Ottelun loppupuolella n Vili sai yllätettyä virolaisen heitolla saaden siitä yukon. Ottelua oli jäljellä n.45 sekunttia jolloin virolainen sai viimeiset voimansa kerättyä ja heitti Vilin samalla tavalla kuin aikaisemmin ja tuomarin hetken mietittyään hetken antoi virolaiselle toisen wazarin josta tuli ippon. Hävittyään pronssimatsin Vili sijoittui viidenneksi joka oli ihan hyvä suoritus. Päivän satsi oli siis 2voittoa ja 2 häviötä.

Hontai shiaissa Vantaalla Emma Latvalalla  ei tänään oikein kulkenut. Ekan ottelun jatkoajalle mennyt  ottelu päättyi epäonnistuneeseen uhrautumiseen taaksepäin (uchiro). Kirvelevä tappio tuntui seuraavassakin ottelussa joka päättyi sidontaan. Kolme osallistujaa oli sarjassa,  joten pronssia kuitenkin tuliaisina kotiin.

Aarni Ilmasen kahdessa ottelussa paistoi pienoinen treenien vähyys ja kokemattomuus muutoin aivan mahtava tsemppaus ja asenne loistava seuraavaa kisaa odotellessa.

Viktor Kontula otteli tänään päättäväisesti ja tarmoa täynnä. Eka ottelu sujui hienosti. Toisessa matsissa westin kaveri Jesse nappasi hienon ja ilmavan seijonage heiton, josta Viken tie keräilyyn alkoi. Seuraava ottelu päättyi tiukkaan sidontaan, joten hienosti viides sija! Huomenna jatkuu urakointi avm kisoissa.

Veeti Kanerva loukkasi ensimmäisessä ottelussaan olkapäänsä ja joutui jättämään leikin sikseen. 

Päivän valopilkku olikin sitten Vesa Vehmas. Ensimmäisessä ottelussa jännitys vei voiton, mutta sitten alkoi tapahtua. Keräilyssä wzarivoitto ja pronssimatsissa ippon 57 sekunnin kohdalla. Hienoa Vesa!